Kırıkkale Üniversitesi
Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı
TR EN
  • Facebook
  • Twitter
  • TR
  • EN
  • Programımız
    • Program Başkanlığı
      • Program Başkanı
      • Program Başkan Yardımcıları
      • Program Sekreteri
      Programımız
      • Vizyon - Misyon
      • Program Tarihçesi
      • Neden Programımız
  • Öğrenci
    • Genel
      • AkademikTakvim
      • Ders ve Sınav Programları
      • Öğretim ve Sınav Yönetmeliği
      • Döküman ve Belgeler
      • Formlar
      Otomasyon Sistemleri
      • Elektronik Belge ve Yönetim Sistemi
      • Ögrenci Bilgi Sistemi
      • Personel Portal
  • Akademik
    • Araştırma Faaliyetleri
      • Akademik Personel
  • Personel
    • Genel
      • Akademik
      • İdari
  • Hızlı Erişim
    • Genel
      • Telefon Rehberi

  • Program
  • Neden Programımız
Facebook Twitter

            Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, ülke ekonomisi içerisinde önemli bir yere sahip olan turizm sektöründe, dünya pazarları ile rekabet edebilecek bir duruma gelebilmek ve değişen tüketici tercihleri karşısında turizm faaliyetlerinde etkili olmak için  nitelikli eleman yetiştirmeyi kendine hedef edinmiştir. Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, turizm sektörünün ihtiyacı olan ön büro, kat hizmetleri, servis yiyecek içecek hizmetleri ziyafet ve ikram hizmetleri ve seyahat acenteciliği alanlarında faaliyet gösteren işletmelerin hizmet ve üretim süreçlerinde etkin görev alabilecek insan gücünü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Kuramsal derslerle birlikte uygulama ağırlıklı bir eğitim süreci vardır. Üniversite içinde ve ülkemizin muhtelif şehirlerindeki turistik işletmeler de uygulamalı eğitim yürütülmektedir. Programda 30 iş gününü içeren zorunlu staj söz konusudur. Mezunlar; turizm sektöründeki konaklama işletmeleri, yiyecek-içecek işletmeleri, ziyafet ve ikram hizmetleri, seyahat acenteleri alanlarında çalışabilirler.

Bölüm öğrencilerinin dönem içerisinde uygulama faaliyetleri gerçekleştirebileceği bir uygulama oteli bulunmaktadır. Uygulama otelinde 30 oda 41 yatak mevcuttur. Otelin restoran bölümü ise aynı anda 250 kişiye alakart hizmet verebilecek kapasitedir. Mutfak bölümü de bu kapasiteye cevap verebilecek şekilde dizayn edilmiştir. Bölüm öğrencileri okula başladıkları ilk dönemden mezun olana dek uygulama otelinin restoran, mutfak, ön büro ve kat hizmetlerinde Bölüm öğretim elemanları ve tecrübeli personel nezaretinde hem uygulama hem de çalışma imkânı bulabilmekte ve iş yaşamına kuramsal bilgilerin yanı sıra becerilerini de artırarak tam donanımlı olarak hazırlanmaktadırlar.

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencileri Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında birinci sınıftan itibaren İspanya, İtalya, Fransa, Almanya, Macaristan vb. ülkelere yurtdışı staj hareketliliğine katılarak, hem farklı kültürleri tanıma hem yabancı dillerini geliştirme imkânı bulmakta hem de mesleki tecrübelerini yurt dışında uygulamalı olarak geliştirme olanağına sahip olmaktadırlar.

Ayrıca bölüm öğrencileri müfredat derslerinin uygulamalı olarak gerçekleştirilmesi amacıyla ülkemizin önemli turistik destinasyonlarına düzenlenen teknik gezilere katılmaktadırlar. Bu sayede teorik derslerde edindikleri bilgileri uygulamalı olarak yerinde görme imkânına sahip olmaktadırlar.

Bölüm müfredatı içerisinde zorunlu ders olarak yer alan Girişimcilik Dersi ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerimize Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) tarafından desteklenen kredi desteğinden yararlanma imkânı sunulmaktadır. Girişimcilik dersinden başarılı olan öğrencilerimize sertifikaları(KOSGEB Girişimcilik Sertifikası) yüksekokul sekreteryasınca takdim edilmektedir.

 

            Çalışma Alanları ve İş Bulma Olanakları

            Programdan mezun olanlar konaklama işletmelerinin (ön büro, kat hizmetleri, mutfak, servis, bar, satın alma, pazarlama ve satış, insan kaynakları vb departmanlarında), yiyecek içecek işletmelerinde, seyahat acentelerinde, rezervasyon, operasyon, biletleme, muhasebe vb. departmanlarında, havayolu şirketlerinin yer hizmetlerinin çeşitli pozisyonlarında çalışabilirler. Çalışma alanları daha çok özel sektördedir ayrıca kamu sektöründe Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında da çalışma olanağı vardır. Özel sektörde eğitim sonrası kazanç kişinin yeteneğine, deneyimine ve pozisyonuna, ayrıca işletmenin yapısına göre değişmektedir. 

Turizm ve Otelcilik ön lisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı oldukları takdirde, İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme-Ekonomi, Konaklama İşletmeciliği, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Otelcilik programlarına dikey geçiş yapabilirler. Ayrıca Açık Öğretim Fakültesine sınavsız geçiş yapıp 3. sınıftan devam ederek 4 yıllık lisans diploması hakkını elde edebilirler.

Programımız

İletişim

  • Adres:

    Atadönmez Mah. Yunus Emre Caddesi, No:88 D:1,71460 Bahşılı/ KIRIKKALE

    Kırıkkale Ankara Yolu 7.Km. Kırıkkale Üniversitesi Kampüsü Yahşihan/ KIRIKKALE  

    Yol Tarifi İçin İlgili Linki Tarayıcınıza Kopyalayarak Açınız:  https://goo.gl/maps/QoRHS9FjaBm


  • Telefon: 0318 366 13 17

  • Öğrenci İşleri: 444 99 71 444 99 71 444 99 71

  • E-Posta : sbmyo@kku.edu.tr


Kırıkkale Üniversitesi
© Copyright 2016 Kırıkkale Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı